De Rimboe & De Woeste Hoogte
Omgeving De Rimboe & De Woeste Hoogte

Laat je verrassen door de omgeving!

Spot de big 5 van de Veluwe of maak een actief uitstapje.

Ons recreatiepark is gelegen in de prachtige bossen van de Veluwe in het zeer oude plaggensteker dorp Hoenderloo. Een centraal vertrekpunt dus voor een verkenningstour van de omgeving. Voor wandelaars, fietsers en natuur- en kunstliefhebbers een ideale plek om tot rust te komen. U wordt omringd door natuur, bossen en u kunt hier in alle stilte het wild eens goed bekijken. Op nog geen 4 km afstand bevindt u zich al bij de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis Sint Hubertus zijn zeker het bezoeken waard. Nog op zoek naar een geschikte accommodatie? Bekijk onze vakantiehuizen.

 

Bekijk hier wat u allemaal kunt beleven in de omgeving

In de omgeving: 4km

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. 

Bent u ook een natuurliefhebber? Klik hier voor meer informatie.

In de omgeving: 8km

Het Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vindt u de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. 

Geïnteresseerd in kunst en cultuur? Lees hier meer over het Kröller-Müller Museum. 

In de omgeving: 6km

Jachthuis Sint Hubertus

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.

Bekijk de website en boek alvast een rondleiding!

Wandel- en fietsroutes

De Veluwe is volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland en wat is er nu leuker dan dit unieke natuurgebied zelf te ontdekken? U vindt vele routes die vertrekken vanaf De Rimboe & Woeste Hoogte.

Meer
In de omgeving: 0km

Mountainbike routes

Genieten in de prachtige bossen van de Veluwe. Even uw gedachten op 0 zetten. Voor veel mensen is mountainbiken het ultieme gevoel van vrijheid. Door Hoenderloo heeft u een aantal mooie mountainbikeroutes om dat gevoel van vrijheid te ervaren! 

Alvast een kijkje nemen welke mountainbikeroute het meest geschikt is voor u? Bekijk het hier!

In de omgeving: 12km

Paleis het Loo

Al sinds 1984 is Paleis Het Loo een museum. De ingerichte kamers en zalen van het paleis laten zien hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten.

Wilt u zich ook een dag prins(es) voelen? Bestel dan snel uw tickets hier

In de omgeving: 13km

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen u mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. 

Een middag terug in de tijd? Bekijk de website en plan uw bezoek.

In de omgeving: 13km

Burgers' Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in Burgers' Zoo woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! 

Alvast uw tickets bestellen? Dat kan hier

In de omgeving: 10km

Apenheul

De Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. Ze zijn zelfs verkozen tot het leukste uitje van Nederland. De Apenheul is expert op het gebied van apen.

Wilt u ook een dag in de Apenheul beleven? Bekijk dan snel de website

Plaatsen in de omgeving

De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Rimboe & De Woeste Hoogte bevindt zich midden in de bossen van Hoenderloo en is omgeven door een diversiteit aan landschappen: van zandverstuivingen tot bossen en heidevelden. Vanaf het park kunt u met de auto, fiets of te voet de unieke omgeving verkennen.

Om alles uit uw verblijf te halen kunt u ook op verkenningstour in de nabijgelegen steden.